Ποιοί και Πού

P1070714λΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΙΔΕΑ
To Ημερολόγιο Ομονοίας συντάσσει η Κωνσταντίνα Θεοδώρου

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
H Κωνσταντίνα Θεοδώρου είναι αρχιτέκτων -ερευνήτρια με σπουδές σκηνοθεσίας κινηματογράφου και έδρα την Αθήνα. Είναι υπ. Δρ. Πολεοδομίας του Τμ. Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ με θέμα » Το κράτος στην επικράτεια του αστικού- Προς νέες χωρικο-πολιτικές θεσμίσες στην εποχή της παγκόσμιας αστικοποίησης.»
Παράλληλα με αρχιτεκτονικά πρότζεκτ, διαγωνισμούς και έρευνες, έχει γράψει ένα σενάριο μεγάλου μήκους για το ΕΚΚ και έχει συμμετοχές video και performance σε  ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ. Το έργο της συνδυάζει θεωρητικές αναλύσεις πάνω στα τρέχοντα πολεοδομικά ζητήματα με αφηγηματικές πρακτικές ενσωματωμένες στον αστικό χώρο και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της περιοδικής έκδοσης «Αρχιτέκτονες» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχιτεκτόνων , της πολιτιστικής κατάληψης Green Park και ιδρυτικό μέλος της ομάδας  ΚΟΙΝΟ Athina με ερευνητική δράση πάνω στα αστικά κοινά.
Συντάσσει και επιμελείται τα μπλογκ Omonia Diary , City issue και  Citybook 


Ο ΧΩΡΟΣ

Το πρότζεκτ φιλοξενείται σε ένα από τα παλιά δικηγορικά γραφεία της Πανεπιστημίου 64, Ομόνοια από τον Δεκέμβριο του 2012.

Advertisements